Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Testimonials

Zo ervaren onze kopers en huurders Familieresort PUUR Exloo

 • Het echtpaar Van Zegveld "Toen wij langs de modelvilla’s reden, waren we direct verkocht. Dat robuuste hout, de mooie rieten kap, prachtig!"

  Toen het echtpaar Van Zegveld anderhalf jaar geleden langs de modelvilla’s van Familieresort PUUR Exloo reed, waren zowel de heer als mevrouw Van Zegveld direct onder de indruk. Ze stopten, stapten het verkoopcentrum in en voerden een eerste gesprek dat, gevolgd door vele andere, uiteindelijk heeft geleid tot de aankoop van een Bosrand villa op Familieresort PUUR Exloo. We vroegen het echtpaar hoe zij terugkijken op de aanloop naar hun investering toe en hoe het is om een luxe tweede woning in Drenthe te hebben.

  Vakantievilla van hoogwaardige materialen
  “Wij hadden achteraf al weleens een advertentie van Familieresort PUUR Exloo gezien, maar toen wij langs de modelvilla’s reden, waren we direct verkocht. Dat robuuste hout, de mooie rieten kap, prachtig! Na die eerste kennismaking zijn wij ons verder gaan verdiepen in dit project. We lazen niet alleen meer over PUUR Exloo en over Drenthe, maar ook over Kontour Vastgoed, die dit project ontwikkelt. We voerden verschillende gesprekken en kregen een rondleiding in één van de modelwoningen. Daar werd ons enthousiasme alleen maar groter; niet alleen de bouwmaterialen, maar ook het interieur en de afwerking zijn van uitstekende kwaliteit. Precies waar wij naar op zoek waren!”

  Een vakantiehuis als investering
  De heer Van Zegveld: “Ik werk nu niet meer, maar ik was altijd ondernemer. Met de lage rente, is een tweede woning een waardevaste investering. Uiteindelijk was het puur toeval dat we bij Familieresort PUUR Exloo uitkwamen, maar in deze regio waren wij al eens eerder geweest en we vinden het hier prachtig. De mooie natuur, de rust, maar ook de mentaliteit van de mensen hier. Het is hier heel gemoedelijk en ongedwongen. Je komt makkelijk met de Drent in gesprek.”

  De inrichting van een tweede woning
  Mevrouw Van Zegveld: “Wij kregen het aanbod om in een 8-persoons modelvilla te overnachten. Dat was niet alleen erg leuk, maar het gaf ons ook inzichten met betrekking tot een aantal details voor onze eigen villa. Wij hebben gekozen voor een 8-persoons Bosrand villa voor eigen gebruik en kregen de ruimte om zelf naar meubels te kijken. Het comfort was voor ons namelijk heel erg belangrijk. Zo wilden wij graag een hogere toiletpot en vonden wij de bedstee in de modelvilla erg mooi, maar voor ons niet praktisch. Dat was geen probleem. Er werd door het team van Kontour Vastgoed enorm goed meegedacht met ons. Er werd een stukje van een andere kamer afgesnoept en er kwam een dakkapel. Perfect! Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze. Nou, dat hebben wij aan den lijve ondervonden. Er was zoveel geduld en aandacht tijdens én na het verkooptraject. Niets was te gek!

  Unieke formule en faciliteiten in Exloo
  Eind 2018 was de aftrap van de bouw. Een mijlpaal en een unieke gelegenheid om bij te mogen zijn. De burgemeester was er ook! Het was bijzonder om tijdens onze bezoekjes steeds te kunnen zien hoe de bouw vorderde. Onze villa werd opgeleverd in december 2019. We zijn hier nu al meerdere keren geweest. Onze kinderen en kleinkinderen ook. Vanaf onze tuin loop je zo het bos in. Fantastisch! We hebben hier de verjaardag van mijn man gevierd met 12 personen. Een deel van ons gezelschap sliep bij ons in de villa en een deel in het naastgelegen Fletcher Hotel. Ideaal! Wij sliepen daar zelf ook tijdens onze bezoeken in de bouwperiode. Er werken lieve mensen en het is er mooi ingericht. Je kunt er heerlijk eten, maar ook bowlen en zwemmen. Dat vinden de kleinkinderen natuurlijk hartstikke leuk!”

  “Buitenverlichting, afval, tuinbeheer en zelfs schoonmaak, we hebben er allemaal geen omkijken naar. We zijn hier soms wel 2 of 3 weken achter elkaar. Het is hier echt heel erg fijn. Wij wonen met heel veel plezier in Limburg, maar een tweede woning in Drenthe kunnen wij iedereen aanraden!” • Familie Pleij: "Dit is zeker een resort dat wij vaker gaan bezoeken. Alles klopte gewoon. " - herfstvakantie 2019

  Sander bracht met zijn gezin in de herfstvakantie een lang weekend door in een Heuvelrugvilla op Familieresort PUUR Exloo. We vroegen hem hoe zij terugkijken op dat weekend.

  “Wij waren al eens eerder in Drenthe geweest, in een vakantiehuisje. Maar dit was absoluut een andere beleving. Wij wonen zelf in Utrecht, een totaal andere omgeving. De Drentse natuur is verrassend mooi.

  Met kinderen van 3, 8 en 10 wil je lekker naar buiten - en dat hebben we dus ook gedaan - maar een comfortabel huis is dan ook heel waardevol. We hebben vanwege het typische herfstweer ook wat uurtjes in de vakantievilla doorgebracht. Lekker relaxen en spelletjes doen. Dan is zo’n luxe villa echt een feestje; prachtig ingericht, fantastische bedden, een sauna, het is van alle gemakken voorzien. Een heerlijk familiehuis!

  We hebben gewandeld, zijn uit eten geweest en hebben omliggende dorpen bezocht. De kinderen hebben gezwommen in het naastgelegen Fletcher Hotel. En wij hebben gebruik gemaakt van de broodjesservice van de bakker: we bestelden online het ontbijt en de volgende ochtend werden keurig op tijd verse broodjes van de warme bakker bezorgd. Perfect!

  Onze kinderen vonden het er heerlijk. De mooie glooiende omgeving, is zó anders dan de rest van Nederland. We hadden ons er ook makkelijk een week kunnen vermaken. Ondanks dat het resort goed bezet was, was er voldoende privacy. De kavels zijn ruim opgezet en door de speelse ligging van de villa’s kijk je niet bij elkaar naar binnen.

  Dit is zeker een resort dat wij vaker gaan bezoeken. Alles klopte gewoon. Zo’n villa is ook ideaal voor een weekend met alleen volwassenen. De keuken leent zich perfect voor een avond koken en uitgebreid tafelen. Je kunt het zo gek niet bedenken, het was er; een meer dan complete en luxe keuken. Maar we hebben nu al gezien dat je hier in de omgeving op culinair gebied ook niets tekort komt. Dus ook dát is een reden om hier nog eens terug te komen!”

  OOK VAKANTIE VIEREN IN DEZE VILLA? BOEK HIER! • Michel en Kim: "Investeren in een vakantiewoning op PUUR Exloo bleek een schot in de roos"

  Michel van Troost en partner Kim waren voornemens te gaan beleggen. Van een kennis kregen ze de tip om eens naar een vakantiewoning als investeringsmogelijkheid te kijken, want aan kennis over handelen in aandelen en de rust om hier mee aan de slag te gaan ontbrak het ze. Investeren in een vakantiewoning op PUUR Exloo bleek een schot in de roos, vertellen ze.

  Slim investeren met gegarandeerd rendement
  “We hebben het geluk te beschikken over de financiële middelen om te gaan investeren. We kozen voor zekerheid, namelijk voor een woning met een gegarandeerd rendement. We hebben deze 6-persoons vakantievilla op PUUR Exloo dus primair gekocht voor de verhuur en niet zozeer om er zelf vaak in te verblijven. Hoewel we wel heel erg enthousiast zijn over het park en de woningen! Dus we sluiten niet uit dat we hier in de toekomst toch met enige regelmaat tijd zullen doorbrengen.

  Een vakantiewoning kiezen
  Het grappige is dat we eigenlijk op zoek waren naar een vakantiewoning aan de kust. Ja, en hoe we toen in Drenthe zijn uitgekomen? Simpelweg door Google! Online spraken het park, het rendement en de uitstraling van de woningen ons al erg aan, maar toen we een kijkje gingen nemen waren we echt verkocht! We voelden ons direct prettig in Exloo en de bouwwijze van de woningen is iets wat je op andere parken toch écht niet tegenkomt. Het is geen doorsnee woning; door de traditionele bouwwijze, de luxe faciliteiten en het feit dat gasten gebruik kunnen maken van de faciliteiten van het Fletcher Hotel maakte voor ons het plaatje compleet. Daarnaast is de grond hier ook eigendom - je pacht dus niet - en dat is een groot pluspunt.

  Eropuit in Drenthe
  Je hebt ons misschien wel voorbij zien komen in het programma Way of Living (aflevering I en aflevering II) op RTL 4. Daar heb je kunnen zien dat we al heel wat leuke activiteiten hebben mogen ontdekken in Drenthe. Van rijden op een elektrische scooter tot het bezoeken van een heus adventure park. En natuurlijk was er ook aandacht voor de inwendige mens: bij Restaurant De Gaffel zijn we heerlijk in de watten gelegd. Echt vakantie dus!

  Tips als je wilt investeren in een vakantiewoning
  Wij zijn tijdens onze zoektocht naar een vakantiewoning als investering op verschillende parken gaan kijken. Alleen op die manier krijg je gevoel bij de omgeving, bij de huizen… Het is echt zaak om goed na te denken over wat je mooi vindt, maar voor ons was het juist de kunst om onze eigen smaak opzij te zetten en er wat zakelijker tegenaan te kijken. Het is immers een investeringsobject en niet je nieuwe woning. Toch hadden wij het geluk dat bij PUUR Exloo onze smaak én het concept van een investering met gegarandeerd rendement samen kwamen. Daar zijn we uiteindelijk dus ook voor gevallen. De goede begeleiding vanuit PUUR Exloo en Kontour Vastgoed droeg hier trouwens zeker aan bij. Dankzij hun persoonlijke benadering voelden we ons echt dé bezoeker en niet één van de velen. Dat is wel zo fijn als je een substantiële investering gaat doen!” • Joost en Nicole: "Verhuren of vakantie vieren"

  Tijdens hun zoektocht naar een vakantiewoning, overwogen Joost en Nicole heel wat opties. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Uiteindelijk kozen zij voor een luxe vakantievilla in Drenthe, op Familieresort PUUR Exloo. Onlangs brachten ze een week door in hun nieuwe vakantiewoning. Even ervaren, waar hun huurders binnenkort terecht komen. We vroegen ze naar hun ervaring.

  Een vakantiewoning voor de verhuur
  “We waren al een tijdje op zoek naar een vakantiewoning voor de verhuur. Na een zoektocht in binnen- en buitenland, belanden we uiteindelijk online bij het project PUUR Exloo. Vooral de prijs-kwaliteit verhouding van deze woning sprak ons erg aan. Dát en het te behalen rendement, want ook die factor was voor ons een belangrijk onderdeel in onze beslissing om voor PUUR Exloo te kiezen. Het totaalplaatje klopte gewoon!”

  Op vakantie in je eigen vakantiewoning
  “De testweek met ons gezin in onze eigen vakantiewoning was ontzettend leuk. We hadden geluk met het weer, dat was echt fantastisch. En het huis was dat ook! We hebben de omgeving goed verkend: zo zijn we twee dagen op pad geweest met de fiets en maakten wij heerlijke wandelingen met de hond. Er zijn daar prachtige meertjes in de omgeving en er is van alles te doen. We hebben ons goed vermaakt! Ook hebben we de natuur een dagje verlaten om naar de stad Groningen te gaan. Een afwisselende vakantieweek, Heerlijk!”

  Drenthe als vakantiebestemming
  “Wij wonen in Amersfoort. Zo’n 1,5 uur rijden van Exloo. Prima te doen qua afstand dus. We wonen daar ook heel fijn: niet direct in de hectiek van Amsterdam, maar het is er ook niet zo rustig als in Drenthe. Wij vinden Drenthe en de directe omgeving echt ontzettend leuk. Zelfs onze kinderen – twee pubers – waren erg enthousiast. In deze omgeving kom je echt meer tot rust dan thuis en ook al hebben we bij ons in de omgeving ook wel natuur: hier is het weer nét even anders.”

  Verhuren of vakantie vieren?
  “We hebben deze woning vooral als investering gekocht. We zetten dus vooral in op de verhuur, die trouwens volledig gefaciliteerd wordt. We hebben er als eigenaar echt geen omkijken naar. Mocht de woning een keer een weekje vrij zijn, dan gaan wij er zeker zelf weer naar toe. Het was namelijk echt genieten en wij kunnen iedereen een vakantie in Drenthe aanraden!” • Familie Teeuw: "Stabiel beleggen in een tweede woning"

  Voor wie niet houdt van de grillen van de beurs of het zoeken naar een geschikt crowdfund-project is er een mooi alternatief: beleggen in een tweede woning.

  “Het stabiele karakter van de investering en het gegarandeerde rendement zijn voor ons een goede keuze gebleken.”

  Sparen in Nederland levert zelfs met een langere looptijd of een hogere inleg bar weinig op. Maar wat zijn de alternatieven? De familie Teeuw koos ervoor om hun vrije vermogen te beleggen in een tweede woning.

  Jan-Martijn Teeuw: “Met de huidige inflatie zal de waarde van je kapitaal sneller dalen dan dat een spaarrekening dat kan ompenseren. Daarom zijn wij gaan kijken naar andere mogelijkheden, het liefst duurzame. We vonden de oplossing in de vorm van beleggen in een tweede woning. Zo krijgen we een goed rendement op onze investering en dragen we ook een steentje bij aan een leefbare wereld voor de toekomst, door te kiezen voor duurzame materialen en gasloos bouwen.”

  De familie Teeuw had al ervaring met het beleggen in aandelen en crowdfunding, vult Christa Teeuw aan. “Maar het verloop was grillig en het rendement onvoorspelbaar. De waarde van vastgoed is behoorlijk stabiel en het rendement op de verhuur van vastgoed is ronduit goed. Daarnaast kun je in het geval van een recreatiewoning, ook nog in beperkte mate zelf genieten van de tweede woning. Een mooie bijkomstigheid, toch?”

  De familie Teeuw koos voor een recreatiewoning in Nederland. “We hebben een woning in het buitenland overwogen, maar we wilden niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld omdat we de lokale markt niet kennen of omdat iets niet loopt zoals je had gehoopt. In het geval van een calamiteit moet je er toch naartoe. Als je dan kiest voor een woning in het buitenland, wordt dat al een stuk lastiger. We zijn tevreden met het rendement dat we ontvangen en het duurzame karakter van onze tweede woning. We willen graag zorgeloos beleggen en dat gaat met een woning in Nederland een stuk makkelijker.”

  Sparen levert weinig op, beleggen in aandelen is mede afhankelijk van het onvoorspelbare beurssentiment. Wat levert beleggen in vastgoed op? Jan-Martijn Teeuw: “We zien deze tweede woning vooral als goede investering voor onze oudedagsvoorziening. We krijgen een vast rendement van 5%, op zowel de aankoopwaarde van de woning als ook op de investering voor het interieur, wat voor de komende tien jaar gegarandeerd is. Ik weet niet veel andere beleggingsdoelen die dat aanbieden.”

  Christa Teeuw: “Daarnaast kunnen we in beperkte mate gebruik maken van de woning. Ik vind dat een mooi extraatje, waar we zeker gebruik van zullen gaan maken. We houden van rust, van natuur en tegelijkertijd ook van de mogelijkheid om leuke uitstapjes te maken en hebben dat in Drenthe gevonden. Het plaatsje Exloo ligt tegen een Unesco natuurgebied aan, net als het park waar onze woning deel van uit maakt. We kunnen daar heerlijk wandelen in de natuur en ik kan naar hartenlust paardrijden. In de avond zoeken we het vertier in de leuke plaatsjes in de omgeving.”

  Een aanrader dus, beleggen in een tweede woning? “Wij kunnen zeggen dat het onze verwachtingen heeft overtroffen. De projectontwikkelaar heeft ons goed begeleid in het hele proces en we worden goed op de hoogte gehouden van de vorderingen die gemaakt worden met de bouw. We raden iedereen die een stabiel en gezond rendement wil halen aan om eens te kijken naar de mogelijkheden van het beleggen in een tweede woning. Het stabiele karakter van deze investering, het gegarandeerde rendement en de mooie bijkomstigheid van het eigen gebruik zijn voor ons een goede keuze gebleken.”  Bron: Het Parool
Actuele beschikbaarheid & prijzen